MED KROPPEN SOM REDSKAP & HIMLEN SOM TAK

Det här är Naturträning!


Rörelseglädje

Slipp ett trångt gym, speglar och hög musik. Följ med oss ut i en miljö som bidrar till välmående. Lyft stenar, kryp i backar, balansera på stockar, hoppa och klättra över stubbar, spring på gröna stigar, andas djupt och ha roligt. 
Vårt mål är att du ska utmanas och utvecklas och samtidigt ha kul och längta ut till varje pass!


Variation

På alla pass kombineras styrka, smidighet och löpning i intervallform. 

En välmående kropp ska kunna användas på många sätt och du blir bra på det du tränar. Variation är därför viktigt för en funktionell kropp. Koordination, balans, explosivitet, rörlighet, reaktion och uthållighet är del av de färdigheter som vi tränar regelbundet. 

Varierad träning minskar också risken för överbelastning och skador.


För alla

Om du vill träna för långsiktig hälsa är Naturträning för dig. Träningen passar både vana motionärer och nybörjare eftersom träningen alltid kan anpassas efter din egen nivå. Din instruktör ger ofta alternativ för att göra övningar lättare eller svårare och eftersom löpningen sker i intervallform kan alla hålla sitt eget tempo.

Blandade åldrar är välkomna på alla pass. Och nej, du behöver inte kunna springa långt för att vara med!


Utomhus året om


Från djupsnö och minusgrader till sol och sommarvärme. Vi tränar i ALLA väder utomhus året om. Uppskatta och ta till vara på alla årstider och se naturen skifta färger i solsken, regn, värme, snö och kyla. Visste du dessutom att regelbunden vistelse i naturen sänker dina stresshormoner, motverkar depression och förbättrar ditt immunförsvar? Det finns flera mentala och fysiska fördelar med att träna i naturen!


Motivation & inspiration

"Utan Naturträning hade jag suttit hemma nu!" En vanlig mening vi får höra från våra kursdeltagare. Att ha en bestämd träningstid och peppande träningskompisar ökar träningsmotivationen enormt. Vi låter inget väder eller tid på året stoppa oss. 

Din instruktör är dessutom noga med att förklara varför och hur vi tränar det vi gör, vilket vi vet motiverar dig att ta i ordentligt och, utifrån dina förutsättningar, göra så bra du kan under varje pass.DIN NATURTRÄNARE

Hej! Jag heter Louise Wibom och är grundaren av Naturträning. 

Utbildningar och meriter:

  • 30 HP Hälsopedagogik på Gymnastik- och idrottshögskolan. 
  • Licensierad personlig tränare via The Academy. 
  • Certifierad gravid- och mammatränare via S.A.F.E.
  • Certifierad löpcoach via Runacademy och Kondtionsidrott.
  • Certifierad kampsportsinstruktör via Svenska Budo- och kampsportsförbundet.
  • Certifierad skidlärare steg 1 via SLAO. 
  • Seglarinstruktör via KSSS.
  • Svart bälte i Karate. 

Hur allt började... 

Naturträning var en idé som föddes när jag jobbat en tid som personlig tränare på en av Sveriges största gymkedjor.

Som nyexaminerad personlig tränare gick jag in med en positiv attityd, jag skulle få ändra människors liv till det bättre. Men redan från början var det något som skavde. 

Jag märkte snabbt hur mycket energi det tog att vara inomhus på gymmet där det var trångt och stressigt bland oinspirerande maskiner, (för) hög musik dunkande från högtalarna och speglar som bidrog till utseendefixering bland de tränande. Jag trivdes inte alls... Och ju fler PT-klienter jag fick möjligheten att coacha, desto klarare blev mönstret - det var fler som inte heller trivdes på gymmet, men ändå ville träna och må bra.

Kärleken till naturen

Jag har alltid älskat att vara utomhus i skogen. Det är där jag återhämtar mig som bäst och får energi. Skogspromenader, bär- och svampplock, skidåkning utför och på längden, skridskor, terränglöpning, odling, vandring, att segla och simma... Listan kan göras lång på intressen jag har kopplade till nautren. 

Att ta hand om den fina natur vi har och att vara snäll mot miljön och klimatet är något jag drivs av. 

Så, tänkte jag, varför inte slå två flugor i en smäll? Tänk om jag skulle få fler att bry sig om, och må bättre i, naturen samtidigt som jag fick coacha dem i deras träning och hälsa. 

Jag sa upp mig, startade eget och började bedriva min PT verksamhet utomhus i naturen. Året om. I alla väder.  

Och wow, vad mycket bättre jag mådde! 

Utomhus, men nu då?

Ofta faller grupper som tränar utomhus under två kategorier, antingen löpgrupper eller grupper med militärliknande träning.

Jag vill fånga upp dig som känner att du inte passar in där. Du som vill göra mer än att "bara" springa eller du som inte är intresserad av att någon står och skriker på dig medan du tränar tills du har blodsmak i munnen.

Är du ute efter att specialisera dig på löpning eller vill köra militärträning och krypa i lera gör det! Ju fler ute i skogen desto bättre. Men då är Naturträning antagligen inte för dig.

Kroppen är gjord för att användas på alla möjliga sätt och naturen ger alla möjliga förutsättningar för just det.

Och det är inte bara träningen i sig, också att vara utomhus i skogen och få känna doften från träden, barren, regnet och jorden, att få höra fåglarna kvittra, åskan mullra, vinden i träden eller isen som smälter. Att vara i naturen är en upplevelse för alla sinnen! 

Plötsligt fanns namnet bara där. 

Jag hade börjat driva min PT verksamhet utomhus och ville dela min kunskap med fler. I november 2016 kom jag på det - Naturträning! 

Gruppanmälan öppnades och i januari 2017 stod ett gäng på 21 personer vid Enstaspåret redo för 10 veckor Naturträning tillsammans. 

Naturträning idag. 

En grupp blev två, blev tre. Nu erbjuder jag även företagsträning, mammagrupper och i november 2018 anordnade jag Naturtränings första träningsresa. 

Tillsammans kämpar vi i solsken, regn, slask, lera och snö. Med kroppen som redskap och himlen som tak. I alla väder året runt.

Bättre kan det inte bli! Och bättre har jag aldrig mått!