MED KROPPEN SOM REDSKAP & HIMLEN SOM TAK

Det här är Naturträning!


Träningsglädje

Följ med oss ut och träna en kul mix av styrka, rörlighet och kondition! 
Träningen passar både nybörjare och erfarna. Intensiteten anpassas alltid så att du utvecklas på din nivå.
"Utan Naturträning hade jag suttit hemma i soffan nu!" Att ha en bestämd träningstid tillsammans med peppande träningskompisar ökar motivationen enormt. Klicka här för att se vad våra deltagare säger om Naturträning.


Variation

Koordination, balans och smidighet är alltid inslag i träningspassen. Allsidigheten i träningen är skadeförebyggande och bidrar till en stark kropp och knopp!
Vi lyfter stenar, kryper i backar, hoppar och klättrar över varandra, andas djupt och springer på skogsstigar. 
Bli stark, rörlig och uthållig. Med kroppen som redskap och himlen som tak!


Frisk luft


Träningen sker i alla väder utomhus året om. 
Visste du att regelbunden vistelse i naturen sänker stress, motverkar depression, ökar kreativitet och förbättrar immunförsvaret? 
Det finns alltså flera mentala och fysiska fördelar med att träna i naturen.
Slipp trängas i ett gym. Se naturen skifta färg med årstiderna och håll dig frisk i frisk luft!Gruppinstruktör sökes! 

Vill du bli tränare hos Naturträning - där vi tränar med kroppen som redskap och himlen som tak?

Välkommen att ansöka om du är utbildad inom hälsa och friskvård (t.ex. personlig tränare, hälsocoach, gruppträningsinstruktör, fysioterapeut). Självklart ska du älska rörelse och träning utomhus i alla väder! Maila ditt CV till [email protected].


DIN NATURTRÄNARE

Hej! Jag heter Louise Wibom och är grundaren av Naturträning. 

Utbildningar och meriter:

  • 30 HP Hälsopedagogik på Gymnastik- och idrottshögskolan. 
  • Licensierad personlig tränare via The Academy. 
  • Certifierad gravid- och mammatränare via S.A.F.E.
  • Certifierad löpcoach via Runacademy och Kondtionsidrott.
  • Certifierad kampsportsinstruktör via Svenska Budo- och kampsportsförbundet.
  • Certifierad skidlärare steg 1 via SLAO. 
  • Seglarinstruktör via KSSS.
  • Svart bälte i Karate.

Hur allt började... 

Naturträning var en idé som föddes när jag jobbat en tid som personlig tränare på en av Sveriges största gymkedjor. Som nyexaminerad personlig tränare gick jag in med en positiv attityd, jag skulle få ändra människors liv till det bättre. Men redan från början var det något som skavde. 

Jag märkte snabbt hur mycket energi det tog att vara inomhus på gymmet där det var trångt och stressigt bland oinspirerande maskiner, (för) hög musik dunkande från högtalarna och speglar som bidrog till utseendefixering bland de tränande. Jag trivdes inte alls... Och ju fler PT-klienter jag fick möjligheten att coacha, desto klarare blev mönstret - det var fler som inte heller trivdes på gymmet, men ändå ville träna och må bra.

Kärleken till naturen

Jag har alltid älskat att vara utomhus i skogen. Det är där jag återhämtar mig som bäst och får energi. Skogspromenader, bär- och svampplock, skidåkning, skridskor och segling, terränglöpning och vandring - listan kan göras lång på intressen jag har kopplade till nautren. Att ta hand om den fina natur vi har och att vara snäll mot miljön och klimatet är också något jag drivs av. 

Så, tänkte jag, varför inte slå två flugor i en smäll? Tänk om jag skulle få fler att bry sig om och må bättre i naturen samtidigt som jag fick coacha dem i deras träning och hälsa. 

Jag sa upp mig, startade eget och började bedriva min PT verksamhet utomhus i naturen. 

Utomhus, men nu då?

Ofta faller grupper som tränar utomhus under två kategorier, antingen löpgrupper eller grupper med militärliknande träning.

Jag vill fånga upp dig som känner att du inte passar in där. Du som vill göra mer än att "bara" springa eller du som inte är intresserad av att någon står och skriker på dig medan du tränar tills du har blodsmak i munnen.

Är du ute efter att specialisera dig på löpning eller vill köra militärträning och krypa i lera gör det! Ju fler ute i skogen desto bättre. Men då är Naturträning antagligen inte för dig.

Kroppen är gjord för att användas på alla möjliga sätt och naturen ger alla möjliga förutsättningar för just det.

Och det är inte bara träningen i sig, också att vara utomhus i skogen och få känna doften från träden, barren, regnet och jorden, att få höra fåglarna kvittra, åskan mullra, vinden i träden eller isen som smälter. Att vara i naturen är en upplevelse för alla sinnen! 

Plötsligt fanns namnet bara där. 

Jag hade börjat driva min PT verksamhet utomhus och ville dela min kunskap med fler. I november 2016 kom jag på det - Naturträning! 

Gruppanmälan öppnades och 17 januari 2017 stod ett gäng på 21 personer vid Enstaspåret redo för 10 veckor Naturträning tillsammans. 

Mitt mål var att förmedla rörelseglädje, uppskattning för vår fina natur och att alla skulle lära sig något nytt om sin kropp.

En till förhoppning var såklart att kunna fortsätta med gruppträningen när de 10 veckorna var slut.

Naturträning idag. 

En grupp blev två, blev tre. Nu har det gått 6 (!!) år och gruppantalet har ökat, tre träningsresor har anordnats, två utomlands och en till Kebnekaises sydtopp. Lopp har sprungits, mammaträning har införts och företag tränar regelbundet med Naturträning. 

Det bästa av allt är att varje vecka året om i ur och skur få dela träningsglädje med andra. ​Tillsammans kämpar vi i solsken, regn, slask, lera och snö. Med kroppen som redskap och himlen som tak. 

Bättre kan det inte bli! Och bättre har jag aldrig mått!