MAMMATRÄNING

Motiveras, bli starkare och ha roligt tillsammans med andra mammor!


Mammaträningen är för dig som nyligen fött barn. Träningsupplägget följer en tydlig progression där vi bygger upp en stark kropp på ett säkert och effektivt sätt. Utomhus året om!

INNAN DU BÖRJAR

  • Se till att det gått minst 6-8 veckor efter förlossningen.
  • Du ska ha varit på efterkontroll och fått OK av din barnmorska att träna. 

Varje kursomgång startar i ett lugnare tempo med extra mycket fokus på bäckenbottenaktivering, bålstyrka och stabila rörelser på två ben för att sedan övergå till tyngre övningar, högre tempo samt mer enbens- och ensidiga rörelser. Löpning introduceras i små delar mot slutet av kursen och det finns alltid alternativa övningar om du inte vill eller kan springa. 


HÖSTEN 2024


Kurslängd: 20/8-24/9

PLATS

Enstaspåret vid Ensta krog i Täby.

Vi möts vid spårkartan intill Enstaspårets parkering, kom ihåg p-skiva om du tar bil. Träningspassen pågår ca 55 min. 

SCHEMA

  • tisdagar kl 09.30
Varje vecka får du även ett pass online, baserat på passet vi tränat på tisdagen, att genomföra var du vill.

PRIS

Mammaträning aug-sept: 1290:- 


INFO INFÖR KURSSTART

Du behöver ett underlag att träna på, t.ex. en yogamatta eller picknickfilt. Ta på dig sköna träningskläder som tål säsongens väder, lager på lager rekommenderas såväl som en bekväm sport-bh som ger bra stöd, gärna med korslagda band i ryggen. 

Ditt barn kan självklart vara med på alla pass antingen på mattan, i bärsele eller vagnen.

Naturträning förbehåller sig rätten att ändra schema vid behov, t.ex. sjukdom. Vid inställt pass meddelas du senast 3 h innan passet skulle startat. 


RÖRELSEGLÄDJE
Regelbunden rörelse gör att du sover bättre, orkar mer i vardagen och blir glad. Motiverande träningskompisar gör också träningen roligare.
UTOMHUS ÅRET OM
Vi tränar utomhus oavsett väder! Vistelse i naturen minskar stress och depression, samtidigt som det förbättrar immunförsvaret och gör att du sover bättre.
FÖR ALLA NIVÅER
Både träningsvana och nybörjare kan vara med på mammaträningen. Du kan alltid anpassa intensiteten efter din nivå och träningserfarenhet.


Mammaträningen gör all skillnad för mig vad gäller bäckenbottenträning. Och även för övrigt med styrketräningen förstås, superbra upplägg!! Märker stor skillnad jämfört med efter förra graviditeten plus förlossning angående bäckenbotten och är så himla glad för det! Vågar nästan tro att jag kommer kunna springa/löpträna igen.

- Eva Hegelund


Träningen är rolig och har gjort mig pigg och stark. Redan efter ca tre veckor kände jag stor skillnad i kroppen, framförallt i bålen. Upplägget är bra med övningar som gradvis blir tyngre och mer utmanande, och där Louise får med alla på tåget. Jag är van att träna men tycker ändå att den här strukturen på träning är svår att få till själv, speciellt med en bebis. Här kan man "bara" dyka upp och följa instruktionerna och ha roligt samtidigt som man når resultat.

- Linnéa Björkehag

Mammaträningen är den perfekta träningsformen om man vill slippa trängas inomhus på ett gym. Perfekt blanding av styrke- och rörlighetsövningar man behöver som nybliven mamma, och man börjar känna en skillnad strax efter endast några pass!

- Solveig Cosser


DIN NATURTRÄNARE

Hej! Jag heter Louise Wibom, grundare av Naturträning och licensierad personlig tränare med vidareutbildning inom gravid- och mammaträning. 

Har du några frågor kontakta mig här: