MAMMATRÄNING

Motiveras, bli starkare och ha roligt tillsammans med andra mammor!


Mammaträningen är för dig som nyligen fött barn och träningsupplägget följer en tydlig progression. Inifrån och ut bygger vi upp en stark kropp på ett säkert och effektivt sätt. Utomhus året om!


DIN NATURTRÄNARE

Hej! Jag heter Louise Wibom, grundare av Naturträning och licensierad personlig tränare med vidareutbildning inom gravid- och mammaträning. 

Just nu är jag föräldraledig. Det innebär att mammaträningen är på paus. Håll utkik här i februari då jag lägger upp datum för nya kursstarter. 

Du kan också följa Naturträning på Instagram, där lägger jag upp information löpande. Eller anmäl ditt intresse för mammaträningen här:


NIVÅBESKRIVNING

Nivåindelningen baseras på antal månader sedan förlossningen, tidigare träningserfarenhet och upplevd kontroll och styrka i bäckenbotten och bålpartiet.

NIVÅ 1

Ca 2-6 månader sedan förlossning. Vi tränar i lugnare tempo och fokuserar extra mycket på bäckenbottenaktivering, bålstyrka och stabila rörelser. Löpning introduceras i små delar sent i kursen.  

NIVÅ 2

Ca 6 månader sedan förlossning. Vi håller högre tempo, utför mer enbensrörelser, springer intervaller och tränar med fler hopp och stötar. Du har inga komplikationer och god kontroll över bäckenbotten även vid tyngre yttre belastning.

Innan du börjar på mammaträningen: 

  • Se till att det gått 6-8 veckor efter förlossningen.
  • Du ska ha varit på efterkontroll och fått OK av din barnmorska att träna.
  • Du ska kunna gå promenader i högre tempo utan komplikationer.  RÖRELSEGLÄDJE
Regelbunden rörelse gör att du sover bättre, orkar mer i vardagen och blir glad. Motiverande träningskompisar gör också träningen roligare.
UTOMHUS ÅRET OM
Vi tränar utomhus oavsett väder! Vistelse i naturen minskar stress och depression, samtidigt som det förbättrar immunförsvaret och gör att du sover bättre.
FÖR ALLA NIVÅER
Både träningsvana och nybörjare kan vara med på mammaträningen. Du kan alltid anpassa intensiteten efter din nivå och träningserfarenhet.


INFÖR TRÄNINGSPASSET 

Till varje träningspass behöver du ett underlag att träna på, exempelvis en yogamatta eller picknickfilt. Ta på dig sköna träningskläder som tål säsongens väder, lager på lager rekommenderas! Ta även en bekväm sport-bh som ger bra stöd, gärna en med korslagda band i ryggen. Ditt barn kan självklart vara med på alla pass, både på mattan och i vagnen. 

Mammaträningen gör all skillnad för mig vad gäller bäckenbottenträning. Och även för övrigt med styrketräningen förstås, superbra upplägg!! Märker stor skillnad jämfört med efter förra graviditeten plus förlossning angående bäckenbotten och är så himla glad för det! Vågar nästan tro att jag kommer kunna springa/löpträna igen.

- Eva Hegelund


Träningen är rolig och har gjort mig pigg och stark. Redan efter ca tre veckor kände jag stor skillnad i kroppen, framförallt i bålen. Upplägget är bra med övningar som gradvis blir tyngre och mer utmanande, och där Louise får med alla på tåget. Jag är van att träna men tycker ändå att den här strukturen på träning är svår att få till själv, speciellt med en bebis. Här kan man "bara" dyka upp och följa instruktionerna och ha roligt samtidigt som man når resultat.

- Linnéa Björkehag

Mammaträningen är den perfekta träningsformen om man vill slippa trängas inomhus på ett gym. Perfekt blanding av styrke- och rörlighetsövningar man behöver som nybliven mamma, och man börjar känna en skillnad strax efter endast några pass!

- Solveig Cosser